Voedingssupplementen

De mens is door de natuur gezegend met een organisme dat hem in staat stelt om onder de moeilijkste omstandigheden te overleven. Mede door de aanwezigheid van middelen, die ruimschoots in de natuur aanwezig zijn.

voedingssupplementen-slik-ze-niet-zo-maar-1471174060

Om deze middelen optimaal te gebruiken, zijn er gezonde cellen nodig. Iedere cel afzonderlijk, kent hierbij zijn specifieke taken en weet welke middelen, hoe en wanneer moeten worden ingezet voor de synthese van die producten die essentieel zijn voor het in standhouden van het individu en diens voortbestaan.

Hoe die enkele cel daartoe instaat is, ligt besloten in het unieke genetische materiaal van die eerste cel die ontstond uit de samensmelting van twee geslachtscellen. Het grote geheim van het Leven. Om te overleven, moet de natuur zorgen dat haar creaties daartoe in staat zijn en zolang mogelijk blijven.

Die zorg begint bij de gezondheid van iedere cel afzonderlijk. Iedere cel, behalve de zenuwcel, kan zich periodiek vernieuwen en is in staat om zich na schade te herstellen. Met stoffen die de natuur voortbrengt en waarmee bijvoorbeeld het hele verdedigingsstelsel is opgebouwd.

Zoals het menselijk immuunsysteem, dat met de antigeen-antilichaam reacties de specifieke antistoffen produceert, die de gezondheid beschermen, onderhouden of herstellen en het organisme onvatbaar maken voor talrijke schadelijke agentia.

Het zijn dezelfde natuurlijke stoffen, die door de bedenkers van de nieuwe generatie kunstmatige medicijnen worden beschouwd als producten, die niet kunnen worden gekwalificeerd als geneesmiddel, omdat dit niet met de door hen gehanteerde methoden
wetenschappelijk kan worden aangetoond.

De lichaamsvreemde stoffen, die niet als zodanig in de natuur voorkomen worden wel als zodanig toegelaten, getuige het woord “chemotherapie”. Terwijl juist deze stoffen “genezen” door het doden of uitschakelen van zieke cellen en daarbij gezonde weefsels niet sparen. How’s that?

Om in de vrije Natuur te overleven, is een goede conditie en een goede gezondheid van levensbelang. Oud, zwak of ziek betekent dan onherroepelijk het einde van het leven.

In de Natuur is er daarom alles op gericht om ziektes te voorkomen en om het organisme zo lang mogelijk in optimale conditie te houden. En om in geval van schade, door welke oorzaak ook, deze schade zo snel mogelijk te herstellen, zodat alle cellen weer optimaal kunnen functioneren. Alle cellen, behalve zenuwcellen, kunnen zich in principe periodiek vernieuwen en na opgelopen schade herstellen. Bovendien zijn gezonde cellen onderworpen aan de geprogrammeerde celdood, indien zij te oud worden (apoptose).

Voor het in standhouden van deze functies bedient de Natuur zich van stoffen die zij zelf voortbrengt en die door het immuun stelsel als lichaamseigen worden herkend en geaccepteerd.

Het is alleen de Mens gegeven, dankzij een superieur brein, om tegen de gevaren die levende wezens bedreigen, allerlei barrières op te werpen en daarbij de Natuur behulpzaam te zijn. Een daarvan is de ontdekking van diverse geneesmiddelen. Zoals het antibioticum “penicilline”, waaruit vele andere antibiotica werden ontwikkeld en waarmee een gevoelige slag werd toegebracht aan vele bacteriële infectieziekten. (Alexander Fleming,1930).

Ook het eerste chemotherapeuticum (Salvarsan, Paul Ehrlich 1909), betekende een grote bijdrage, vooral omdat het een middel was dat de verwekker doodde en daarmee de oorzaak wegnam (causale therapie).

De laatste zestig jaar, heeft zich een buitengewone ontwikkeling voorgedaan op het gebied van de Farmacie. Met als gevolg dat de stoffen die de Natuur, sinds het ontstaan van de mens heeft toegepast om de mensheid te laten overleven, paarlen der natuur, zijn verdrongen door medicijnen, uitgedacht en aangemaakt in chemische laboratoria door wetenschappers, die zich superieur achten aan hetgeen hen zelf voortbracht.

Het zijn stoffen die niet in de Natuur voorkomen, derhalve lichaamsvreemde stoffen, als zodanig door het immuunsysteem onderkend. Waar een groot deel van de Westerse wereld afhankelijk is gemaakt en waarvan de gevolgen steeds duidelijker zichtbaar worden.

Terwijl de zonder twijfel echt superieure, natuurlijke voedingsstoffen worden weggezet als van secondaire waarde, bij ons bekend als Voedingssupplementen. Te koop als broodjes van de bakker. Voor iedereen, onbeperkt verkrijgbaar. Een scalpel geef je niet in handen van een kind. Een kind kan ook geen auto besturen. Een medische leek rommelt met voedingssupplementen maar wat aan. De omgekeerde wereld!

2 gedachten over “Voedingssupplementen

Voeg uw reactie toe

 1. Ja dank je wel. Al jaren weet ok dat mijn lichaam niet goed de voedingstoffen opneemt. Het is echter moeilijk om iemand te vinden die goed begrijpt wat nodig is en hoe je dat uitvind.

  1. Hallo Erna,
   Orthomoleculaire artsen zijn hierin gespecialiseerd.
   Zij laten meteen een bloedonderzoek doen voor jouw in die speciale laboratoriums (die gewone artsen niet kennen /gebruiken)om te ontdekken waar je een tekort aan hebt qua vitamines en mineralen etc.
   Hier kun je er een in je eigen buurt vinden http://www.mbog.nl/therapeuten-artsen/vind-een-behandelaar
   ik zelf ben Klassiek Homeopaat maar heb een bijscholing in Orthomoleculaire geneeskunde gehad vandaar dat ik er nu heel veel meer van af weet en je dit aan raadt ! Succes toegewenst Wendela.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: