De Tovenaarsleerling

Naar een ballade van Johann Wolfgang von Goethe, (1749-1832). Der Zauberlehrling. Naar een symfonisch gedicht van Paul Dukas, (1865-1935). L’Apprenti Sorcier. Naar de film van Walt Disney (1901-1966), Fantasia.

Als er ooit producten in aanmerking mogen komen voor medische toepassing in de Gezondheidszorg, zijn dat de stoffen die de Natuur gebruikt voor de bouw en functie van alle cellen, weefsels, organen en orgaanstelsels waaruit het gehele menselijke organisme is opgebouwd. Ten behoeve van diens overleven en voortbestaan.

Het zijn de voedingsstoffen die wij kennen als macro en micronutriënten, eiwitten (aminozuren), vetten (vetzuren), koolhydraten (sachariden), vitamines, mineralen, sporenelementen, water en zuurstof.

Stoffen die door de tijden heen, de mensen in staat stelden om uiteindelijk te overleven. Ondanks allerlei natuurrampen, epidemieën, hongersnoden, de laatste ijstijd, de vele oorlogen enzovoorts.

Stoffen die de natuur voortbrengt in de vorm van duizenden zogenoemde fytonutrienten met geneeskrachtige werking, zoals die voorkomen in planten, groenten, fruit, zaden, algen enzovoorts.

Stoffen waarmee in en door het menselijk organisme, miljarden organische producten worden gesynthetiseerd voor de instandhouding en het voortbestaan van de menselijke soort.

Stoffen waaruit o.m. het geniale menselijke immuunsysteem is opgebouwd, dat in staat is om tegen ieder schadelijke molecuul of stof antilichamen op te bouwen en dit vermogen in het geheugen kan opslaan.

Stoffen waaruit het menselijk brein wordt opgebouwd, waarmee de mens unieke prestaties levert op het gebied van Cultuur, Kunsten en Wetenschappen.

Unieke stoffen, vrij beschikbaar voor de mens sinds zijn bestaan en waarmee alleen het menselijk organisme, uit twintig verschillende aminozuren, miljarden verschillende eiwitten kan aanmaken, door ze lineair en ruimtelijk, volgens specifieke genetische codes te rangschikken.

Deze zelfde stoffen, tot voor een goede vijftig jaar goed genoeg voor boven genoemde taken, mogen heden ten dage, althans volgens bepaalde wetenschappers in dienst of ten behoeve van bepaalde industrieën, niet meer gekwalificeerd worden als geneesmiddel, omdat de waarde van dergelijke stoffen, volgens door hen opgestelde criteria, niet wetenschappelijke kan worden aangetoond. (Sic).

Dat kan wel, van de door hen zelf, in laboratoria uitgedachte, niet in de vrije natuur voorkomende medicijnen. Quo Vadis?

Met alle respect, de nieuwe medicijnen worden door hun onnatuurlijk, kunstmatig karakter, door het menselijk immuunsysteem als lichaamsvreemd beschouwd en behandeld. Dit in tegenstelling tot de producten waaruit het immuunsysteem zelf is opgebouwd en waarvan de cellen zelf alleszins in staat zijn om de meest unieke antistoffen aan te maken. Stoffen die zieke cellen herstellen en niet doden.

In de laatste vijftig jaar, met de opkomst van de voedingsindustrieën, komen er ook steeds meer voedingsmiddelen op de markt, waarvan de voedingswaarde ten gevolge van allerlei bewerkingen, lichaamsvreemde toevoegingen en andere manipulaties, de voedingswaarde sterk gedaald is. Door de chronische tekorten aan voedingsstoffen, ontstaan er moeilijk te duiden ziekteverschijnselen en ziektes, waarvan de oorzaken niet te achterhalen zijn, maar die dan evengoed symptomatisch worden bestreden met de nieuwe medicijnen.

Daartoe behoren ook de zogenoemde welvaartsziektes, welbekend, die met de nieuwe geneesmiddelen niet alleen worden bestreden, maar ook nog preventief worden behandeld. Evengoed wordt er beweerd, dat er in de gemiddelde voeding, voldoende nutriënten aanwezig zijn en zelfs wordt er nota bene gewaarschuwd voor een teveel aan bepaalde nutriënten!

Gelukkig worden de opzij geschoven natuurlijke middelen nog net gedoogd in de vorm van voedingssupplementen. Onbeperkt, voor eenieder vrij verkrijgbaar, net zo lang en zo veel als men goeddunkt, zonder enige controle! Dat er geen ongelukken gebeuren ligt aan het immuunsysteem, dat dergelijke producten als lichaamseigen herkent en weet hoe ermee om te gaan.

13 gedachten over “De Tovenaarsleerling

Voeg uw reactie toe

  1. I really like what you guys tend to be up too. This type of clever work and
    reporting! Keep up the very good works guys I’ve incorporated you guys to my own blogroll.
    0mniartist asmr

  2. 218083 707222I cannot thank you fully for the blogposts on your web page. I know you placed lots of time and effort into all of them and hope you know how considerably I appreciate it. I hope I will do precisely the same for one more individual at some point. Palm Beach Condos 697393

  3. 840712 256052I recognize there is a superb deal of spam on this internet site. Do you want aid cleaning them up? I might help in between courses! 143097

  4. Hello there! Do you use Twitter? I’d like to follow you if
    that would be ok. I’m definitely enjoying your blog and look forward to new updates.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: