De nieuwe samenleving

Welvaartsziektes als kanker, hart en vaatziektes, obesitas (de gezondheid bedreigende vetzucht of zwaarlijvigheid) en diabetes 2, zijn de belangrijkste doodsoorzaken van deze tijd.

De nieuwe generatie, in grote laboratoria uitgedachte en gesynthetiseerde chemische medicijnen als chemotherapeutica, cytostatica, psychotherapeutica en middelen tegen hart en vaatziekten, zijn de meest gebruikte “geneesmiddelen”?

Intussen is een groot deel van de wereldbevolking medicijn afhankelijk en worden in Amerika en Europa voorgeschreven medicijnen genoemd als derde doodsoorzaak. Met cijfers en feiten onderbouwd, door een in de farmaceutische industrie gepokt en gemazelde wetenschapper en hoogleraar Prof. Dr. Peter C. Gotzsche, in zijn 531 bladzijden tellende boek “Dodelijke Medicijnen” en georganiseerde Misdaad.

Van deze medicijnen, of van welvaartsziektes, was honderd jaar geleden géén of nauwelijks sprake. De medicijn explosie begon pas vanaf het jaar 1950, met de ontdekking van cytostatica en iets later met de welkome theorieën van Dr. Ancel Keys. Het gaat dan om dezelfde mythe die door de voedingsindustrieën werd gebruikt om verzadigde dierlijke vetten en zuivelproducten als vooral roomboter, een gezondheidsproduct dat al tienduizend jaren zijn waarde had bewezen, neer te zetten, als zijnde schadelijk voor de gezondheid.

Voor het in stand houden van dit verhaal worden tot op de dag van vandaag, miljarden uitgegeven. De voedingsindustrieën zijn rijk. Maar nog niet zo rijk als de farmaceutische industrieën. Het gezaghebbende, wereld bekende adviesbureau voor accountancy en belastingen PricewaterhouseCoopers, voorspelde voor deze bedrijfstak in het jaar 2020 een omzetstijging oplopend tot 1300 miljard dollar. Ter vergelijking: in het jaar 2015 waren de defensie uitgaven van alle landen ter wereld samen, 1700 miljard dollar. Amerika was goed voor omstreeks 650 miljard, nog maar de helft van de voorspelde 1300 miljard voor de farmaceuten! Dat is toch zeker niet waar?!

Naast de twee industriële giganten, als de geneesmiddelen en voedingsproducenten, waarvan je jezelf kunt afvragen waar ze nu eigenlijk vooral mee bezig zijn, is er nog een derde groep die zich bezig houdt met de gezondheidszorg en zich in dit geval vooral druk maakt om het klimaat. Van alle bekende en onbekende milieuvervuilers, achten zij het gas CO2 of kooldioxide, de voornaamste. Volgens bepaalde media, toch al verdacht veel solidair met overheden en andere machtsdragers, is de uitstoot van dit gas de laatste tijd toegenomen met wel twintig procent! Nog meer ellende. Wat niet wordt vermeld is dat de concentratie van het gas in de lucht slechts 0,039% bedraagt. Dat er zonder dit gas voor de mens geen leven op aarde mogelijk is, o.a. omdat kooldioxide de belangrijkste prikkel is voor het ademhalingscentrum. Dat planten CO2 even hard nodig hebben als de mens zuurstof, (O2). Of dat de mens kooldioxide uitademt en dat planten hieruit weer zuurstof aanmaken. En dat menselijk leven zonder planten niet mogelijk is, omdat zij de dragers zijn van alle voedingsstoffen die de mens nodig heeft, en natuurlijk ook nog de dragers van talrijke antioxidanten.
Hoe is inmiddels de situatie in Nederland?

Hoe staat de Nederlandse Overheid tegenover deze gebeurtenissen? Als er halverwege dit jaar in eieren het giftige Fipronil wordt aangetroffen, een stof die overigens nog nooit aantoonbaar enige schade aan de gezondheid toebracht, wordt het gehele parlement van reces teruggeroepen voor spoedoverleg. Er worden miljoenen eieren vernietigd en er worden verregaande maatregelen genomen. Tegelijkertijd sterven er in Nederland dagelijks, meer dan tien mensen aan de dodelijke bijwerkingen van voorgeschreven medicijnen. Geen haan die daar naar kraait. Noch vanuit de overheid, noch vanuit de pers.

Tot op de dag van vandaag wordt er in de media groots reclame gemaakt voor diverse kunstboters en wordt er afgegeven op natuurlijke producten die verzadigde vetten en/of cholesterol bevatten, zoals roomboter.

Door instellingen als het Voedingscentrum, het Voedingsnet, het Voedingsplein, Optimale Gezondheid, Dokters-Dokters, de Hart Stichting, het MVO en natuurlijk, vooral niet te vergeten, de producent van “Becel” zelf. Dit alles op gezag van de “Voedingsraad”, een onafhankelijk, wetenschappelijk adviesorgaan voor Regering en Parlement, samengesteld uit tientallen hooggeleerde en zeergeleerde dames en heren. Een van hen, de hooggeleerde Martijn Katan, kreeg in het dagblad N.R.C. (04-03-2017), een podium, om zijn idool dr. Ancel Keys, waarover al eerder vermeld, in het zonnetje te zetten en te vertellen dat deze zeker een Nobelprijs voor zijn theorieën had verdiend. Theorieën waarvan Keys zelf allang geleden afstand heeft genomen en die wereldwijd wetenschappelijk zijn verguisd en achterhaald. Gelukkig kreeg de emeritus hoogleraar pathologische fysiologie en klinisch chemische analyse Frits Muskiet, op internet de kans, (foodlog.nl), om de keerzijde van de medaille toe te lichten.

Intussen blijven de kosten voor de gezondheidszorg stijgen. In 2016 tot 96 miljard euro, 1,8% hoger dan in 2015. De Pensioenfondsen beschikten in februari 2016 over 1400 miljard euro, een bedrag dat jaarlijks met miljarden stijgt. Toch maken deze fondsen volgens de Overheid moeilijke tijden door. Over diegenen die dit bedrag met een leven van hard werken bijeen spaarden, wordt niet gerept.

Bij al deze toestanden zoals boven vermeld, kijken de politieke machtsdragers in het gunstigste geval, een andere kant op. Een bekend verschijnsel in de politiek. En blijven bepaalde wetenschappers, willens en wetens, hardnekkig dubieuze theorieën ondersteunen, waarmee ze een groot aantal minder goed geïnformeerden, op het verkeerde been zetten. Een verwerpelijke vorm van arrogantie en machtsmisbruik. Hier toont de Homo Sapiens zich van zijn slechtste kant.

10 gedachten over “De nieuwe samenleving

Voeg uw reactie toe

  1. 650166 161463Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You clearly know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your site when you could be giving us something informative to read? 862365

  2. 772848 556022Id need to have to verify with you here. Which is not 1 thing I normally do! I take pleasure in reading a submit that will make individuals believe. Additionally, thanks for permitting me to remark! 555045

  3. Thanks , I have recently been searching for
    info approximately this topic for a long time and yours is the best I’ve found out so far.
    However, what in regards to the bottom line? Are you sure in regards to the source?

  4. 168277 314149Hi there! I could have sworn Ive been to this internet site before but after reading through some of the post I realized it is new to me. Anyhow, Im surely glad I found it and Ill be book-marking and checking back often! 445189

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: